Sasi voda

24.08.2014.

Sasi voda

Voda za kojom je „poludeo“ ceo svet i koju od sada možete naručiti i u LIFE ACTIVE HEALTH CLUB-u. Šta je to? Od čega se sastoji? Zašto se zove baš „Sasi voda“?

E pa ovako... na sva ova pitanja odgovore ćete dobiti u daljem tekstu.

Cynthia Sass

Sintija Sas – nutricionista, lični trener, zdravstveni edukator sa završenom kulinarskom obukom. Takođe je najprodovaniji autor Njujork tajms-a, kolumnista sa dve magistarske diplome za javno zdravlje i za nutricionizam. Napisala je 5 knjiga i doprinela je da se milioni Amerikanaca zaljube u zdravu ishranu. Nakon porođaja Sintija je naišla na problem, a to je bio gojaznost. To joj je i dalo “vetar u leđa” da pronađe rešenje za ovaj problem. I pronašla ga je. To je bila ova “magična” voda. Naime, ona je stvorila ovu vodu koja je i dobila naziv po njoj i patentirala je.

SASI VODA

Kakva je ta voda? Najprostije rečeno…  to je voda obogaćena biljkama koje delotvorno otklanjaju masnoće iz tela. Borba sa gojaznošću je za mnoge ljude jedna od najtežih. No, mnoge dijete daju samo trenutne rezultate a neke su kao bumerang, pa se kilogrami jako brzo vrate. Ova voda je jedan od najefikasnijih proizvoda sa kojima za mesec dana možete izgubiti 10-12 kilograma a da pritom ne bude neželjenih efekata po zdravlje. Naravno, uz sve to potrebno je i trenirati i paziti na ishranu. Za zdravo varenje i eliminisanje nakupljene tečnosti u telu, voda ima najviše prednosti  za one koji žele da smršaju. Ova voda osim što pomaže pri gubljenju kilograma, takođe, pomaže onima koji imaju problem sa nadutošću i poboljšava varenje. U zavisnosti od potreba i od stepena fizičke aktivnosti, količina vode koja bi trebalo da se pije može da varira. Ne bojte se, ova voda nije jedna od onih koja ima ružan ukus..baš naprotiv, uživaćete dok je budete pili jer osvežava i razbuđuje. Osam čaša vode dnevno je osnova zdrave ishrane. Bez obzira da li želite da izgubite kilograme ili da održavate postojeću težinu, voda pomaže svim telesnim funkcijama da rade svoj svoj posao bez poteškoća.

KRASTAVAC, ĐUMBIR, NANA, LIMUN

Hajde malo da “stavimo na papir” sve sastojke ove vode... i da razmotrimo za šta su oni dobri i zašto kada se kombinuju daju sjajne rezulate.

KRASTAVAC

Opšte je poznato da krastavac može biti zamena za vodu. S obzirom na to da se u ovoj namirnici nalazi velika količina vode, čak 90%, krastavac je dobar i za izbacivanje toksina iz organizma. Sadrži u sebi vitamin A, B i C, poboljšava imunitet i obezbeđuje neophodnu energiju organizmu.Većina ljudi ljušti krastavac ali u toj kori se nalazi 12 odsto količine vitamina C koji se preporučuje za dnevni unos. Bogat je mineralima, posebno kalijumom. Da bi kalijum imao efekta ne bi trebalo dodavati soli. Preporučuje se osobama koje su sklone gojenju zato što je izuzetna dijetalna namirnica. I iako nema mnogo kalorija, on sadrži važne mineralne materije kao što su kalcijum, fosfor, gvožđe, jod i mangan.

ĐUMBIR

Đumbir se, osim što se koristi u ishrani, koristi se i kao lek i sredstvo za ulepšavanje. Odličan je antioksidans, ima antibakterijsko dejstvo. Vrlo je koristan u slučaju upale mišića i bolova u leđima, pokreće cirkulaciju, ublažave otoke i tako dalje. Ovaj lekoviti koren ubrzava metabolizam, snižava holesterol, poboljšava varenje, smanjuje nadutost, doprinosi gubljenju kilograma i tako dalje. Osim što nas osvežava, daje nam i snagu i energiju u toku dana..a uveče nam obezbeđuje miran san. Nije bitno u kom obliku ćemo ga konzumirati, bitno je samo da bude deo svakog našeg dana.

LIMUN

A tu je i neprevaziđeni limun. O njemu nije potrebno mnogo govoriti. Limun i sok od limuna su najpoznatiji izvori vitamina C, ali osim toga sadrži i druge sastojke koji pomažu kod prehlade i drugih bolesti. Spada u južno voće i gaji se u toplim krajevima. Najviše se gaji u Meksiku i Americi. Odličan je razgrađivač masti, povećava odbrambenu moć i usporava starenje. Dakle…od limuna se ništa ne baca... ni sok, ni pulpa, ni kora. Svaki njegov deo ima svoju vrednost.

LISTOVI NANE

Nana se koristi u raznim oblicima, U obliku ulja na primer, opušta mišiće digestivnog trakta, ublažava grčeve, pomaže pri varenju. Takođe, se utrljavanjem u kožu koristi protiv bolova u mišićima, uboda insekata i svraba. Osim toga, nana pomaže i kod prehlade i upale nosnih kanala. Čuveni čaj od nane pomaže kod nervoze, nesanice i glavobolje.

Nakon svih ovih iznetih činjenica o sastojcima ove čudotvorne vode…možemo zaključiti da ništa od ovih sastojaka nije štetno za Vas i Vaše zdravlje, baš naprotiv. Može izazvati samo pozitivne efekte i pomoći Vam u Vašem cilju i to na zdrav način. Dakle…što više sasi vode u toku dana i ne možete a da ne primetite napredak! Pitko i ukusno..a pritom nije jedna od onih “čuvenih” dijeta koje su nezdrave i mogu da naškode Vašem organizmu. Ne možete a da ne zavolite ovaj napitak! I naravno, savršen je izbor da je naručite nakon treninga!

Sofija Kocić

Rešenje za beskonačne dijete?

Šta ako ste napravili pauzu u treniranju?

Daje ti krila – priča o energetskim pićima

Koliko fizička aktivnost, zaista, pomaže da smršate?

Koliko treba da vežbate?

Da li su Vam potrebni proteini iz mesa?

Da li je potrebno da uzimate omega-3 masne kiseline?

Momci, žao mi je, žene su ipak bolji trkači!

Kako ćete izgledati posle četrdesete?

Spora ili brza muzika za trening?

Koliko je spavanje važno za Vaš trening?

Da li je više - bolje?

Da li Vam ibuprofen stvarno pomaže?

Efikasan trening u “starijem dobu”

Koliko prekomerna težina utiče na Vaše zdravlje?

Vežbanje i Vaše srce!

Zato što volim!

Upala mišića

Njegovo veličanstvo - beli čaj!

Weider-ov split sistem treninga

Crna čokolada - pravi izbor

Da li je mleko zdravo?

Da li je doručak zaista toliko važan?

Cimet - čuveni "zimski" začin

Koje je Vaše opravdanje?

Maraton - obavezna stavka Vašeg “bucket list”

Moćni đumbir

Kako vežbanje utiče na depresiju?

Vežbanje posle 40. godine

Vežbajte sa svojom težinom!

Gazirana pića bez šećera – dobar izbor?

Možete li da solite hranu koliko želite?

Koja je dijeta efikasnija?

Kako da se ne ugojite kada ste povređeni?

Kada se nađete u dilemi!

Koliko stvarno vežbamo?

Sasi voda

Kako sprečiti povrede tokom vežbanja?

Pravilna, zdrava ishrana i kvalitetan trening

Koja je Vaša omiljena muzika za trening?

Sedenje na poslu - loša vest!

Proteini i vežbanje

Da li je vreme da se odreknete loših navika?

Šta je metabolizam?

Banana - rajsko voće

Masaža nakon treninga - da ili ne?

Trening i san

Zbog čega je istezanje važno?

Odaberite svoju zonu vežbanja

Ovsena kaša za dobro jutro

Body Balance - ljubav na prvi pogled

Individualni trening

Da li je pliometrijski trening za Vas?

Zašto vežbati?

Vežbanje na visokim temperaturama

Značaj sporta za razvoj deteta

Aerobni trening - kada i zašto?

Kako da budete fit

Kako vežbanje utiče na Vaš metabolizam